Búcsú és fájdalom

2017.07.18. 01:26:37

SEAWING egyik alapítója, munkatársunk, mindenki által elismert szakemberünk, Filkorn József eltávozott tőlünk. Tragikus halál vette el tőle a legdrágábbat, az életet, azt a lehetőséget, hogy 65 évesen tovább élvezze a nyugodtabb éveket, unokáinak és hobbijának éljen.

Egyetem után a Videoton Számítástechnikai Gyár volt az első munkahelye, ahol a számítástechnika hőskorában valódi fejlesztésre volt lehetőség. Filkorn József sok évet töltött el fejlesztőként és szerzett termékfejlesztési tapasztalatot, majd a Videoton jugoszláviai szervízében töltött el 6 évet, ahol kitanulta a műszaki problémák kezelésének minden finomságát. Már Videotonos évei alatt kivívta magának a Szaki becenevet, munkahelyén a haláláig így hívták.

A 80-as évek végén SEAWING Kft. megalapításával egy új időszak nyílt az ő életében is. Tapasztalata és műszaki tudása nagyban hozzájárult SEAWING Kft. fejlődéséhez. A szakmai éhségét és tudásvágyát a biztonságtechnikai iparban kamatoztatta, több termék megtervezése, létrehozása köthető a nevéhez. Személyisége igazából a probléma megoldásban teljesedett ki, később a fiatalok oktatásában jeleskedett, úgy is mint Műegyetemi oktató, vagy mint a SEAWING Kft. trénere. Szakmai előadásai élményszámba mentek, nem ragadt le a technikai részleteknél, szakmai előadásaiba gyakran becsempészte a humort és nagy „storyzóként” ismerték. A konferenciák üde színfoltja volt ő, akit mindenki ismert és akivel jókat lehetett vitázni, igazi szenvedélyes szakember volt. Ismerték és tisztelték tudását.
A repülés a hobbija volt, amit lelkesen és teljes odaadással csinált. A gép felkészítésében nem ismert pardont, igazi Szakisága a hobbijánál is megmutatkozott. A sors fintora, hogy tőle független és szinte kivédhetetlen anyaghiba áldozata lett, megsemmisítve álmait, amikről az utóbbi időkben sokat beszélt.

2017. július 25-én 14:00-kor veszünk végső búcsút kollégánktól és barátunktól Székesfehérváron, a Prohászka Ottokár templomban.

Filkorn Józsefet SEAWING Kft. saját halottjának tekinti.